Pentru iubitorii de muzică clasica şi nu numai, stagiunea  ,,Prietenii Muzicii în Universitatea din Bucureşti” a pregătit un concert deosebit, susținut de soprana Veronica Anuşca, împreună cu pianistul şi compozitorul Mihai Murariu. Evenimentul va avea loc în Sala de Concerte a Casei Universitarilor (Str. Dionisie Lupu, nr. 46 – strada paralelă cu Str. Pitar Moș), începând cu ora 19.00Intrarea este liberă.

     Programul concertului va fi prezentat de muzicologul Alice Tacu și va cuprinde următoarele compoziții: Aria Cleopatrei „Piangero la sorte mia” din opera Giulio Cesare de George Frideric Handel;  Recitativ şi Aria Susannei „Giunse al fin il momento… Deh vieni non tardar” din opera Le nozze di Figaro de Wolfgang Amadeus Mozart;  Aria Norinei „So anch’ io la virtu magica” din opera Don Pasquale de Gaetano Donizetti Norina;  Aria Giuliettei „Eccomi in lieta vesta” din opera I Capuletti e i Montecchi de Vincenzo Bellini;  Valsul Monicăi din opera The Medium de Gian Carlo Menotti; Aria lui Lucy din opera The Telephone de Gian Carlo Menotti.
Concertul face parte din programul “Oportunități la tine acasă” finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music, acesta debutând în septembrie 2009. Proiectele din cadrul acestui program urmăresc scopul comun de a oferi interpreţilor talentaţi şansa de a acumula experienţa necesară unei cariere de succes, ajutându-i, în acelaşi timp, să obţină un venit periodic din prestaţiile artistice. Astfel, la nivel naţional se derulează deja, de la data amintită, o serie de turnee de concerte de jazz şi de muzică clasică ce promovează, sub diferite denumiri, tineri muzicieni români de valoare.
Vino și susține talentele de azi, marii artiști de mâine!