Începutul noului an universitar vine nu doar cu noi prelegeri, ci și cu noi momente de relaxare și muzică bună. Universitatea din București continuă seria concertelor ,,Prietenii Muzicii”. Primul spectacol din noua stagiune va avea loc miercuri, 17 octombrie 2012, la Casa Universitarilor (Str. Dionisie Lupu nr. 46 – strada paralelă cu Str. Pitar Moș), începând cu ora 19.00.
Va concerta ansamblul ICon Arts Trio, care este alcătuit din: violonistul Simon Csongor, violistul Bogdan Eugen Cristea și violoncelista Csilla Kecskes Aved – tineri muzicieni valoroşi, care s-au impus la mai multe competiţii naţionale şi internaţionale și care în prezent își fac studiile la Academia Gheorghe Dima din Cluj Napoca, Universitatea de Arte din Zurich, respectiv la Academia de Muzică din Hamburg.
În concertul de pe 17 octombrie veți asculta:
Franz Schubert string trio D471
 
Telemann Menuete – 1,24,26
W.A.Mozart Divertimento in Es KV 563  string trio – Allegro
Bartolomeo Campagnoli – Caprice 8
Vladimir Cosma – Valse d’Augustine
Alexander Borodin – String Trio on a Russian Folk Song
Julius Fucik – Florentiner March
Scott Joplin – Entertainer aranjament pt trio
Intrarea este liberă.
Pentru că Universitatea din București sprijină și promovează tinerii talentați și ambițioși, din această lună se reia seria de concerte „Prietenii muzicii”. Concertul face parte din programul “Oportunități la tine acasă” finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. Programul „Oportunităţi la tine acasă” a debutat în septembrie 2009 ca eveniment anual dedicat susţinerii financiare şi profesionale a tinerilor din domeniul muzicii culte. Proiectele din cadrul acestui program urmăresc scopul comun de a oferi interpreţilor talentaţi şansa de a acumula experienţa necesară unei cariere de succes, ajutându-i, în acelaşi timp, să obţină un venit periodic din prestaţiile artistice. Astfel, la nivel naţional se derulează deja, de la data amintită, o serie de turnee de concerte de jazz şi de muzică clasică ce promovează, sub diferite denumiri, tineri muzicieni români de valoare.