Ai auzit de ITFest? Dacă eşti creativ şi consideri că poţi aduce un element de noutate în IT, te încurajăm să îţi demonstrezi cunoştinţele şi să participi la un concurs naţional, alături de tineri din acelaşi domeniu de activitate.
ASMI susţine proiectul colegilor noştri de la Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC), care organizează cea de-a șasea ediție a concursului  ITFest. Proiectul este dedicat elevilor și studenților din toată țara pasionați de IT şi va avea loc între 23 și 27 noiembrie, la București, în incinta Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE).
Prin acest proiect SiSC își propune să facă legătura între tinerii talentați cu marile firme angajatoare din domeniul IT, precum Ubisoft, Oracle, Microsoft (și lista poate continua), deoarece, prin sistemul de învățământ, aceștia nu au posibilitatea de a-și valorifica aptitudinile și de a lua contact cu ultimele noutăți în domeniu.
Pentru a participa la acest concurs, trebuie să realizezi un proiect ce se încadrează într-una din cele patru categorii: Web development (pagini de portofoliu, aplicații web), Game development (Grafică, Script), Graphics (imagini statice, template-uri pentru website) și Software Development/Cod și să trimiţi un demo al acestuia până pe 14 noiembrie pe http://itfest.sisc.ro/, unde se va află formularul de înscriere. Apoi vei fi chemat la București, unde îţi vei prezenta proiectele și vei participa la o probă de programare anunțată ulterior de organizatori și juriu.
Structura de anul acesta este următoarea:
ziua 1.         Cocktail pentru deschiderea concursului, unde vor fi prezenți participanții, reprezentanți ai Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, sponsorii și  partenerii evenimentului.
ziua 2.         Prima parte a concursului : prezentarea proiectelor
ziua 3.         A doua parte a concursului : maraton de programare
ziua 4.         Open day – o zi de relaxare pentru participanți și nu numai cu jocuri pe console și alte surprize
ziua 5.         Festivitatea de premiere
Pentru tinerii din provincie, cazarea și masa este oferită gratuit de către organizator pe perioada festivalului, iar premiile se anunță a fi pe măsură: console Xbox, Wii-uri, PSP-uri.
Mai multe detalii se pot găsi pe site-ul http://itfest.sisc.ro/  sau trimițând un mail la itfest@sisc.ro.