Aflat la a treia ediţie, evenimentul caritabil „Artă’n Dar” este unul dintre cele mai îndrăgite proiecte anuale organizate de Asociaţia Studenţilor la Matematică şi Informatică. Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, ne propunem să ajutăm un caz social din facultatea noastră, mai exact un student cu o situaţie financiară precară, dar cu rezultate academice peste medie şi ne dorim ca el să poată avea posibilitatea de a-şi îndeplini visurile. Proiectul își propune să promoveze cultura în rândul studenților și să aducă în fața publicului diverse ramuri ale artei. Finalitatea umanitară se va concretiza în strângerea de fonduri pe care le vom redirecționa în scopuri umanitare.

Ediţiile din anii trecuţi au reprezentat un succes, datorită melanjului inedit dintre cultură, alternative ale petrecerii timpului liber şi caritate. În anul 2010, ASMI a organizat prima ediție e evenimentului caritabil „Artă’n Dar”, ce a avut loc la Casa de Cultură a Studenților. Din banii de bilete puse în vânzare în cele două zile de teatru și film s-au strâns fonduri ce au fost donate secției de oncopediatrie a Spitalului „Marie Curie”.
Anul trecut, la a doua ediţie, suma obţinută a fost oferită unui caz social din Facultatea de Matematică şi Informatică; pe parcursul a patru zile, am realizat o scurtă incursiune culturală, în domeniul muzicii de calitate, a teatrului şi a filmului. Seara de teatru şi poezie, găzduită de Club A, a adus în faţa publicului trupe studenţeşti de teatru, recitări de poezii şi momente de balet, iar evenimentul a culminat cu o discuţie cu actorul Marius Manole pe tema “De ce avem nevoie de arta teatrală în viața noastră?”. Seara de muzică a prilejuit remarcarea unor studenţi talentaţi din Universitatea din Bucureşti, iar în ziua dedicată filmului l-am avut alături de noi pe regizorul Radu Vasile, cu scurt-metrajul „Bruiaj”.
Anul acesta dorim să oferim publicului nostru un eveniment de calitate, o evadare culturală şi totodată posibilitatea de a conştientiza faptul că îi pot ajuta pe tinerii cu dificultăți financiare. Evenimentul „Artă’n Dar” se va desfăşura pe parcursul a trei zile, urmărind programul de mai jos:
– 10 decembrie, ora 20.00 – Club Fire – va avea loc seara de muzică, în cadrul căreia îi vom avea invitaţi pe cei de la Academia Studenţească de Folk şi Muzici Bune şi formaţie Paperglass
– 11 decembrie, ora 17.00 – Sala de Film Ion Cojar – din partea Media Pro Pictures, vom avea proiecţia filmului „Minte-mă frumos”, regizor Iura Luncaşu; ora 19.15 – Sala de Film Ion Cojar – „După dealuri”, regizor Cristian Mungiu, film premiat la Festivalul de la Cannes şi desemnat să reprezinte România la premiile Oscar 2013.
– 12 decembrie, ora 19.00 – The Artist Studio – Seara de Teatru şi Dans, în cadrul căreia vom avea pe scena studenţi talentaţi, precum şi o conferinţă susţinută de George Gâdei, solistul trupei Travka.
Mai multe informaţii şi noutăţi despre ediţia a III-a a evimentului „Artă’n Dar” se regăsesc pe site-ul oficial, http://impartebucurie.as-mi.ro/ , precum şi pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/ArtanDar. Intrarea la aceste evenimente se face pe bază de invitație, în schimbul căreia se încurajează o donație. Invitaţiile pot fi procurate în serile evenimentelor sau din holul Facultăţii de Matematică şi Informatică. Suma colectată din donaţii va fi direcţionată integral unui student care are mare nevoie de acest ajutor.
ÎmpARTE bucurie alături de noi!
Related Articles