După un an încărcat, plin de proiecte încununate de succes si o nouă serie de volutari dornici să se integreze în familia noastră, a sosit momentul unui bilanţ al activităţilor…şi în ce alt mod mai potrivit l-am fi putut realiza dacă nu printr-o gală a voluntariatului?
Aflată la prima ediţie, Gala ASMI a avut loc vineri, 14 decembrie, în The Artist Studio, marcând  sfârşitul ediţiei din acest an a festivalului “Artă-n dar”. Deşi a debutat timid, participând doar o mică parte din membrii asociaţiei, voia bună, dar şi un soi de melancolie proprie acestui tip de eveniment s-au instalat uşor, amintindu-ne scopul nostru şi mai ales ce reprezintă asociaţia pentru fiecare dintre noi.
Cu ajutorul unor filmuleţe atent realizate, încropite din poze însufleţite, am privit retrospectiv cele mai importante proiecte ale ASMI, rasplătindu-i totodată pe cei care le-au coordonat şi s-au implicat intens în realizarea lor. Au fost desemnaţi şi voluntarii anului 2012, aceştia fiind: Andreea Anghelache (categoria Organizare, Coordonare şi Determinare), Nicu Liviu (categoria Creaţie, Imaginaţie şi Inovaţie) şi Ancuţa Doboş (categoria Motivare, Spirit de echipă şi Soft Skills). Printre picături, am avut ocazia de a o asculta pe Elena Dănilă, care a contribuit la crearea unei atmosfere plăcute, articulând parcă trăirile noastre.
La finalul galei, dincolo de poze şi de amintirea unui seri minunate, am rămas cu regretul subtil al trecerii ireversibile a timpului,  cu atât mai mult cu cât de-abia acum am înţeles ce importanţă a avut participarea la activităţile asociaţiei a doi membri etalon pentru ASMI. Este vorba despre Silvia Timişescu şi Daniel Ilinca, doi voluntari ce au contribuit la clădirea fundaţia acestui bloc care înglobează zi după zi noi idei, cu un entuziasm nemărginit.
Sperăm ca şi în anul ce vine să organizăm o nouă gală prin care să aducem în prim plan voluntariatul, ca activitate altruistă ce ne bucură inimile (multe lucruri profunde pot fi spuse despre voluntariat, însă cel mai bine este să le simţim, nu credeţi?!).

Related Articles