În perioada 22-23 martie, Facultatea de Matematică și Informatică a găzduit evenimentul Cariere v2.0, organizat de Asociația Studenților la Matematică și Informatică.
Evenimentul s-a adresat studenților din facultatea noastră interesați de o carieră în domeniu și și-a propus să răspundă la toate întrebările legate de procesul de recrutare – de la puncte de interes într-un CV, până la interviu și posibilități de dezvoltare în cadrul fiecărei companii invitate.

Cariere v2.0 în cifre

Peste 200 de studenți au participat la prezentările firmelor invitate

Pe o scară de la 1 la 5 (unde 1 = foarte slab și 5 = foarte bine), în urma feedback-ului participanților, am primit următoarele note:

  • – 4.13 informațiile pe care studenții le-au primit în urma prezentărilor
  • – 4.12 promovarea evenimentului
  • – 4.28 organizarea evenimentului

Pentru studenți, Cariere v2.0 a fost o ocazie bună de a interacționa direct cu firmele de IT cu un nume rezonant pe piața din România. În cele 40 de minute dedicate fiecărei comapanii, speakerii au avut ocazia să facă o prezentare după bunul lor plac – am putut să aflăm mai multe despre politica internă a firmelor participante, despre calitățile pe care le apreciază la candidații pentru un post de lucru în cadrul companiei, cum arată procesul de recrutare și de ce am fi interesați să lucrăm împreună cu ei. Reprezentații firmelor ne-au răspuns la toate întrebările pe care le-am avut și ne-au lămurit în privința aspectelor importante.
Cariere v2.0 - studenti
Cariere v2.0 a însemnat mai mult decât un eveniment menit să ofere informații, ci mai degrabă o ocazie unică de a ne apropia de cultura organizațională a firmelor și de a ne imagina cum ar fi să lucrăm acolo.
Mulțumim reprezentaților firmelor care au fost alături de noi (Ubisoft, Softwin, Microsoft, GHF Derivatives, Good Momming, Misys, Intel, Adobe, Oracle, UberVu, Insoft, Hostway, IBM) și lui Mihai Mafteianu, care ne-a explicat într-o manieră unică ce înseamnă să-ți croiești propriul drum în dezvoltarea unei cariere in IT.

Cariere v2.0 prin ochii invitaților

„Nouă ne-a plăcut evenimentul, studenții au fost foarte faini. Mulțumim de invitație și organizare.”

— Cristina Mincu (Adobe Romania)

 

„Mulțumesc pentru invitație. Chiar mi-a făcut plăcere să interacționez cu studenții.”

— Diana Marcovici (GHF Derivatives)

 

„Nouă ne-a plăcut la Cariere și vrem să mai venim la evenimente de acest fel.”

— Lucian Ghinda (Hostway)

 


„E a doua ediție a evenimentului Cariere din cadrul Facultății de Matematică și Informatică la care sunt invitat să vorbesc. Răspunsul studenților la mesajul meu de găsire a unui diferențiator individual și de a începe cât mai devreme cu ambiții personale și profesionale mari a fost foarte bun. Mă bucur că mulți dintre ei se gândesc și la posibilitatea pornirii unor proiecte personale. Sper că acest eveniment să continue și în anii următori, pentru a le oferi studenților o perspectivă variată asupra posiblităților de lucru în timpul și după terminarea facultății.”

— Mihai Mafteianu

Cariere v2.0 - invitati

Related Articles