La invitația colegilor noștri de la Societatea Hermes, am participat la Săptămâna Studenților la Matematică și Informatică (SSMI). Acest eveniment a fost organizat în Cluj-Napoca și se află la prima ediție. În cadrul acestei săptămâni au fost organizate o serie de activități din domeniul matematicii și informaticii, pentru studenții la facultăți cu profil matematic sau informatic din țară.
       

ASMI a participat la doua Workshop-uri  – “Evolving code from ‘just work’ to design pattern specialist” , susținut de NETMATCH, și “Photoshop”, susținut de Bogdan Chiorean. 

  

“Evolving code from ‘just work’ to design pattern specialist” Workshop:

       
Acest workshop a fost destul de dinamic, ni s-a oferit ocazia chiar să și codăm pentru a trage o concluzie cu privire la cum ar trebui să fie scris un cod de calitate. Au fost prezentate o serie de principii menite să îmbunătățească calitatea și comprehensabililatea codului. Intervențiile și răspunsurile corecte au fost premiate cu materiale promoționale oferite de firma prezentă la workshop.

Photoshop Workshop:

         
În decursul workshopului au fost enumerate, prin intermediul unor exemple, cunostințele de bază pe care orice persoană pasionată de design ar trebui să le aibă. De asemenea, a fost subliniată importanța designului în societatea modernă și câteva tehnici de captare a atenției cu ajutorul materialelor promoționale pentru a atrage și convinge publicul țintă. Posesorii de laptop au avut ocazia sa aplice toate noțiunile prezentate pentru crearea unui poster.

Conferinta de închidere:

Într-un mediu elegant și serios, această conferință a pus punct acestei săptămâni. Speakerii invitați ne-au prezentat o viziune de ansamblu asupra prezentului și viitorului informaticii și matematicii din diverse puncte de vedere. Totul s-a încheiat cu un Cocktail Party, unde am putut să socializam și să ne distrăm.

Orasul Cluj-Napoca

      
Orașul Cluj-Napoca este o combinație foarte interesantă între aglometatia și intensitatea vieții studențești de pe Strada Piezișă, arta și cultura prezentă pe fiecare alee a zonei centrale, diversitatea culturală specifică Ardealului și modernitatea  Europei de Vest. Am rămas plăcut impresionați de arhitectura și dotările facultăților pe care le-am vizitat cu ocazia celor două workshop-uri și a conferinței. Cluj-Napoca te impresionează prin contraste; mergând pe stradă, poți auzi cum unii exersează la pian sau vioară, la fiecare colț de stradă poți găsi cluburi sau puburi de tot felul, sau poți vizita Cluj Arena apoi  Biserica Româno – Catolică, unul dintre cele mai impunătoare edificii gotice din ţara noastră.
 
Lăudăm ințiativa colegilor noștri din Cluj-Napoca și sperăm ca acest eveniment să crească și să devină o tradiție.