În data de 22.06.2013 ASMI a luat parte la un eveniment deosebit. ASUB a împlinit anul acesta 14 ani de activitate. S-au adunat 14 ani de mișcare studeanțească, de luptă pentru drepturile și libertățile studenților.

În cadrul acestui eveniment am luat pulsul mișcării studențești și am conștientizat mult mai bine rolul Asociației Studenților din Universitatea București, de la înființare și până în prezent.
La eveniment au fost prezenți o parte dintre președinții ASUB de până acum. Printre invitați a fost și membrul fondator, Luis Lazarus, care a conturat contextul socio-politic și nevoile studenților din acea vreme. Cu acest prilej, am retrăit emoțiile și momentele de la începuturile mișcării studențești, pline de pasiune și dorință de schimbare. Aceste momente au adus o energie specială, care ne-a facut pe toți să fim mândri că suntem voluntari și că facem parte din mișcarea studențească.
 

Membrii ASMI au plecat plăcut impresionați de această seară. Sperăm ca pe viitor să realizăm din ce în ce mai mulți că pe toți ne unește dorința de a apăra drepturile studenților și să acționăm ca atare.