Membrii ASMI au participat la toate cele 3 zile de la B’ESTFEST 2013. A fost o experiență foarte frumoasă, plină de surprize, atât plăcute cat și neplăcute. În decursul celor trei zile am avut ocazia de a vedea atât trupe românești cât și străine și vă putem spune cu mâna pe inimă că încă mai există muzică de calitate în România. Au fost însă niște apariții care ne-au surprins, printre multe altele care ne-au plăcut.

 

Trupa Subcarpați a fost o surpriză foarte mare pentru noi. Felul în care abordează ei fenomenul muzical din România este unic. Reușesc să îmbine muzica underground cu elemente din folclorul românesc. Este unul dintre cele mai frumoase proiecte Hip-Hop de la noi din țară, apărând valorile primordiale ale poporului român. O alta surpriză a trupei Subcarpati este Georgiana Mănăilă, o studentă la medicină cu o voce extrăordinară. Pentru a vă convinge singuri de calitatea acestei combinații inedite vă propunem următoarea melodie:

 

 

Vama, o trupă care nu mai are nevoie de prezentări pentru publicul din România. Ei sunt deja recunoscuți ca promotori ai spiritului și nebuniei specifice tinerilor. Melodiile lor se remarcă în primul rând prin mesaj, iar energia lor se transformă într-un sentiment de libertate pe care îl transmit publicului. La B’ESTFEST, în acest an, ei au ales să promoveze piesele de pe cel mai recent album Vama, însă reacția publicului, ca de fiecare dată, a fost mult mai puternică la piesele mai vechi, ale fostei trupe Vama Veche. Ei sunt mereu o surpriză plăcută, mai ales ca acum au abordat și ei un stil acustic, aliniindu-se astfel la curentul creat în muzica de calitate din România de trupe perecum Vița de Vie sau Urma.

 

O alta surpriză plăcută a fost și solista de origine nigeriană Nneka. Muzica ei abordeaza niște subiecte destul de delicate cum ar fi corupția și abuzurile. Se vede foarte clar nevoia de libertate emanată de piesele ei cu influențe reggae. Nneka a fost o apariție surprizătoare chiar dacă nu poți să simți în totalitate mesajul melodiilor ei dacă nu ai un spirit mai “underground”. Pentru cine nu știe despre cine este vorba, vă propunem următoarea melodie. Este o solistă care merită ascultată măcar odată:

 

 

Un mare minus a fost din punctul nostru de vedere locația aleasă pentru acest festival. Cel mai mare festival de muzică din România ar merita o locație mult mai bună decât un câmp de lângă comuna Tunari. Pe lângă drumul destul de lung, locația a fost destul de greu accesibilă având în vedere că vremea a fost ploioasă. Însă se pare că aceste detalii nu stau în calea nimanui atunci când vine vorba de distracție iar noi ne-am simțit foarte bine. Mulțumim Uniunii Studenților din România pentru că ne-au oferit această ocazie.