Joia trecută, pe 21 noiembrie, am participat la evenimentul „Meet Your November IT Valentine”, organizat de LEAP – Link Education and Practice.

Atât ideea proiecutului, cât și evenimentul în sine au fost extrem de interesante, întrucât au fost aduși laolaltă studenții care doresc să-și înceapă o carieră și profesioniștii, posibilii angajatori. Pe lângă atmosfera plăcută, ne-a plăcut foarte mult și locația, Librăria Bastilia, unde am putut să ne luăm și un ceai cald.

Fiecare firmă participantă a avut câte un membru tehnic și unul de la HR. Pe sistemul practicat la „blind-dates”, fiecare reprezentant al companiei stătea la o masă, iar participanții stăteau de vorbă pe rând câte 10 minute la fiecare masă, apoi suna clopoțelul și ne mutam. Am primit sfaturi prețioase și îndrumare de la toți profesioniștii și nu am ratat ocazia de a vorbi cu fiecare dintre cei prezenți. Discuția a fost una deschisă, relaxată, departe de a fi stresantă precum un interviu de angajare. În funcție de interlocutor, în cele 10 minute am avut ocazia de a discuta despre oportunitățile companiei, de a adresa întrebări și de a realiza în ce departament ne potrivim cel mai bine. Cei care au avut la ei un CV au putut primi și feedback pentru acesta, precum și sfaturi despre ce ar trebui să conțină ca să îți crești șansele de a obține jobul dorit. Alte sfaturi extrem de importante au fost în ceea ce privește experiența necesară și am aflat că firmele pun mare accent pe voluntariat și proiecte extra-curriculare.

La sfârșit, am primit cărțile de vizită ale celor prezenți și am făcut o poză de grup care va rămâne cu siguranță o amintire a unei expriențe cu adevărat folositoare! Cele 120 de minute petrecute la eveniment au meritat pe deplin și am rămas cu niște sfaturi extrem de utile pe viitor. La următorul eveniment vă așteptăm și pe voi!

Related Articles