Membrii ASMI au avut plăcerea să participe la evenimentul “Modele pentru TINEri”, organizat de Clubul Studenţilor la Universitatea Romano-Americană (CS-URA). Seara de 18 Noiembrie s-a dovedit una foarte interesantă pentru noi. Am rămas plăcut impresionaţi  de atmosferă şi de organizare.

Primul lucru care merită remarcat este faptul că invitaţii acestui eveniment au fost nişte oameni de succes din mai multe domenii de activitate. Cei 4 invitaţi, Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu, Pavel Bartoş şi Chef Florin Dumitrescu, pot fi consideraţi cu uşurintă nişte repere pentru generaţia noastră. Ei sunt dovada vie că pasiunea şi sacrificiul reprezintă cea mai sigură cale spre succes, în orice domeniu.

Elisabeta Lipă

A obținut 5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la șase Olimpiade. În anul 2000, a fost declarată cea mai bună canotoare a secolului de către Federația Internațională de Canotaj. Ne-a impresionat prin simplitate şi modestie. Din discursul acestei doamne de remarcat sunt următoarele idei:

  • Nu există o cheie a succesului, există doar pasiune.
  • Când guşti succesul, munca depusă pentru obţinerea acestuia ti se pare neimportantă, iar motivatia întrece orice barieră.
  • Omul învaţă cel mai mult din eşecuri.

Mihai Covaliu

Este un scrimer român, laureat cu aur la Sydney 2000 și bronz la Beijing 2008. Un alt sportiv român de marcă ce s-a remarcat prin simplitate şi simţul umorului. De la acesta am învățat că:

  • Cea mai grea luptă este cea pe care o duci cu tine însuţi.
  • Toate sacrificiile făcute până în momentul în care ieşi învingător merită!

Pavel Bartoş

Este un actor de teatru, film și televiziune român, comediant, personalitate TV și prezentator la Vocea României și Românii au talent. Un vulcan de energie Pavel Bartoş, ne-a povestit emoţionat cum a devenit actor şi prin câte a trecut ca să aiba succes. Provenind dintr-o familie simplă din Miercurea Ciuc, nimeni nu îi dădea nicio şansă în lumea actoriei, însă el s-a dus la facultatea de actorie din Cluj împins de pasiune fără să mărturisească asta nimănui. O singură persoană l-a îndemnat să îşi urmeze pasiunea şi visul, aceea a fost diriginta lui din liceu, pe care nu a uitat-o nici acum. Cele mai importante idei enunţate de el au fost :

  • Șansa există doar dacă tu “ţi-o provoci”.
  • Nu poţi face nimic fără o echipă.

Chef Florin Dumitrescu

Este cel mai tânăr jurat MasterChef din lume. Având o ascensiune fulminantă, acesta a ajuns foarte usor în top!  Cel mai important lucru pe care l-am învăţat de la Chef Florin este:

  • În orice faci, trebuie să ai dorinţa de a fi cel mai bun, atât!

A fost o experienţă foarte interesantă şi dorim să multumim cu această ocazie organizatorilor pentru invitaţie!

Related Articles