IA ATITUDINE! Cunoaște-ți drepturile și luptă pentru ele!

În momentul de față studenții sunt înlăturați din formațiunile decizionale ale universității. Am fost lăsați fără posibilitatea unui punct de vedere sau a vreunui cuvânt de zis. Evenimentele au culminat miercuri, 27.11.2013, când  exprimarea studenților a fost absolut imposibilă din cauza Președintelui Senatului, care și-a bătut joc de aceștia.

Mai mult decât atât, au fost consemnați cu 10 senatori mai mult decât erau prezenți în sală. Și cum nu era de ajuns, decizia a fost luată în lipsa întrunirii unui cvorum. Studenții s-au văzut nevoiți să părăsească sala, ședința continuând în ciuda lipsei cvorumului.

Printre deciziile scandaloase luate în absența studenților se numără Regulamentul în baza căruia studenții își organizează alegerile (conform legii, cadrele didactice nu se pot implica) sau prevederi aberante cum ar fi cerința ca pentru a fi considerată reprezentativă, o asociație trebuie să aibă ca membri 51% din studenții Facultății la nivelul căreia activează.

Pentru a reacționa față de acest comportament intolerabil:
– vom face plângere penală împotriva Presedintelui Senatului Universității din București, Vlad Nistor;
– vom ataca in contencios administrativ hotărârile Senatului UB din data de 27.11.2013;
– vom bloca instituțional Universitatea din București prin demisii și boicotări ale alegerilor studenților care să împiedice întrunirea Senatului Universității București până la demisia Președintelui Senatului, Vlad Nistor;
vom PROTESTA față de comportamentul infracțional al Președintelui Senatului UB, miercuri, la ora 11:00, în fața biroului acestuia din Facultatea de Drept a Universității din București, solicitându-i demisia pentru întregul său comportament ce contravine normelor legale în vigoare, dar și bunelor maniere, și prin care pătează imaginea celei mai prestigioase universități din România.

Related Articles