Povestea generației mele a început în anul 2011. Având în spate voluntari mai vechi, am reușit destul de repede să evoluăm în echipa ce azi reprezintă nucleul asociației. Îmi este destul de ușor să vorbesc despre ASMI ca despre o familie acum, îmi este la fel de ușor ca unui artist care își pictează autoportretul. Pentru mine evoluția echipei ASMI este strâns legată de evoluția personală a fiecăruia dintre noi. Comparația cu artistul care își pictează autoportretul nu este nici ea una întâmplătoare, în acești 5 ani ASMI a trecut de la autocunoaștere la evoluție, prin amprenta pe care și-a lăsat-o atât generația mea cât și cele care au urmat.
Acum la 5 ani după inființarea asociației asistăm la o schimbare, ASMI a ajuns la maturitate iar impactul proiectelor devenite deja tradiție este din ce în ce mai puternic printre studenții facultății. Mă bucur că am fost martorii unei schimbări de mentalitate, și pe an ce trece avem din ce în ce mai mulți voluntari dornici să ni se alăture.
Pentru mine ASMI a înseamnat în primul rând șansa de a evolua într-un sens în care facultatea nu m-ar fi ajutat niciodată. În ASMI am reușit să îmi descoper noi limite. Din ASMI am învățat că de fiecare dată trebuie să mă “uit în urmă” pentru a nu mă îndepărta de echipă, acest gest a devenit încet-încet un gest reflex. Tot aici am învățat ce înseamnă sacrificiul, ocupându-mi tot timpul liber lucrând la proiectele ASMI fără să regret nici un moment, pentru că fără acest sacrificiu nu aș fi cunoscut oameni de care în momentul de față depind foarte multe lucruri din viața mea personală. Fară ASMI nu aș fi descoperit oameni cu care să râd chiar și după 2 ani că mi-am rupt capul de un copac, oameni pe care îi simt ca făcând parte dintr-o mare familie!
Voluntariatul într-o asociație studențească este plin de provocări, însă fără aceste provocari sunt absolut sigur că nu aș fi descoperit că:

  • Este important să îți canalizezi energia către lucrurile pe care tu le consideri importante pentru dezvoltarea ta personală.
  • Este important să te respecți, pentru că doar așa încrederea ta se transmite și altora.
  • “Nebunia” poate fi ingredientul principal al unei prietenii frumoase.
  • În cele mai grele situații ultimul lucru  care ar trebui să te motiveze să continui este onoarea.
  • Nu trebuie să ai așteptări, trebuie doar să le demonstezi altora că le poți depăși așteptările.
  • Agresivitatea nu este la fel de eficientă ca eleganța.
  • Daca ești constient de propriile calități nu mai simți nevoia ca ceilalți să îți confirme acest lucru.

Chiar dacă în teorie dinamica unui ONGS în care la fiecare 3 ani se schimbă nucleul și puterea de decizie nu este una prielnică pentru dezvoltarea unei familii, consider că generațiie care trec prin ASMI demonstrează contrariul. Atâta timp cât ești conștient și accepți importanța pe care o au cei de lângă tine pentru propria dezvoltare poți să te consideri un voluntar veritabil. Când mai găsești și alții care împart această idee rezultatul nu poate fi altul decât crearea unei mari familii cu aceeași identitate și viziune.
Consider că ASMI în acești 5 ani a contribuit cu succes la dezvoltarea multilaterală atât a celor care au dorit să ni se alăture cât și celor care au participat la proiectele noastre. De acum viitorul sună foarte bine!