Ultima lună a anului, luna cadourilor și a gândurilor bune, începe cu o petrecere caritabilă organizată de ASUB pe 12 decembrie, în El Dictador, cu scopul de a o ajuta pe Ștefania să continue terapia.

Ștefania este o fetiță sociabilă și se bucură de fiecare dată când vine la terapie însă acum are nevoie de ajutorul tău pentru a-și păstra zâmbetul. Povestea ei a început când părinții și-au dat seama că ceva s-a întâmplat cu Ștefi după vârsta de   1 an, când fetița nu a mai mers și a intrat în convulsii. Li s-a spus că aceste convulsii au declanșat retardul iar în urmă cu 2 ani a fost diagnosticată cu tulburare de spectru autist, ADHD și retard psihic moderat. La vârsta de 5 ani a început terapia în cadrul Centrului de Terapie ATCA. Din păcate, terapia a fost întreruptă din lipsa fondurilor, după o perioadă de aproximativ 5 luni.
Apoi, a fost reluată în urmă cu aproximativ 6 luni, astfel încât Ștefi încă face terapie și a cunoscut progrese semnificative. Reluarea terapiei a fost posibilă cu ajutorul unei sponsorizări din partea companiei la care lucrează primarul Comunei Sinesti și cu susținerea ATCA, în momentul de față terapia fetiței este susținută de Centrul ATCA, însă la finalul lunii Decembrie terapia va înceta, din nou, din cauza lipsei fondurilor.
Momentan, Ștefania rostește fraze și pune întrebări cu sens, cu subiect și predicat, povestește despre ea, are cunoștințe generale despre mediu, ceea ce la începutul terapiei nu se întâmpla. Acum știe culorile, posesia, știe să transmită un mesaj, recunoaște fructele și le enumeră, știe ce face pompierul și ce este de făcut dacă se murdărește, toate în câteva luni de lucru zilnic sau de 3 ori pe săptămână, iar sistarea terapiei nu numai că ar duce la stagnarea procesului de învățare și recuperare, ci și la pierderea în timp a acestor cunoștințe.
Fii alături de Ștefania!  Susține-o și participă la evenimentul caritabil!

La intrare se va percepe o taxă de 5 lei iar fondurile strânse vor fi redirecționate Ștefaniei.

Related Articles