Oracle Academy, în parteneriat cu Junior Achievement România, anunţă deschiderea înscrierilor la prima competiţie naţională de programare Java din ţara noastră. Concursul “Soluții JAVA inteligente pentru beneficiul comunităţii noastre” este susţinut financiar de către Oracle Academy si reprezintă o oportunitate excepţională pentru participanţi de a-şi aprofunda abilităţile de programare în Java, de a câştiga premii consistente şi de a-şi crea un portofoliu personal care îi va sprijini în viitoarea carieră. Înscrierile la concurs au început din 10 ianuarie 2014, la http://java.jaromania.org.
Informaţii esenţiale:
• Concurenţii înscrişi în competiţie vor prezenta soluţii de îmbunătăţire a vieţii comunităţii în care trăiesc, prin intermediul unor aplicaţii Java inteligente, eficiente şi interactive care rezolvă probleme din viaţa reală. Concursul de programare în Java
încurajează studenţii în vârstă de cel puţin 18 ani, înscrisi la orice facultate acreditată din România, să identifice probleme ale comunităţii şi să creeze aplicaţiile Java care le pot rezolva.
• Participanţii sunt invitaţi să se înscrie fie singuri, fie în echipe de până la trei persoane, care pot include şi studenţi la specializări din afara domeniului IT. Astfel, vor putea să îşi consolideze experienţa de management al proiectelor, lucru în echipă, programare, şi vor avea sansa de a câstiga premii substanţiale: laptopuri performante, participarea la “Şcoala de Vară Oracle România” şi vouchere pentru
examene de certificare Oracle.
• La înscriere, studenţii vor propune o aplicaţie care se încadrează într-una din următoarele categorii:
o Smart School – aplicaţii de procesare a datelor, de analiză si raportare; generare de rapoarte şi scenarii; calculatoare matematice pentru diverse operaţiuni şi probleme; aplicaţii generatoare de teste pentru diverse discipline; generatoare de rapoarte privind evaluarea şcolară; reprezentarea grafică a unor mici experimente stiinţifice din fizică, biologie sau chimie; îmbunătăţirea procesului de învăţare la unele discipline.
o Smart Business – aplicaţii pentru proiectarea de grafice Gantt; administrarea bugetului de proiect; management de micro-proiecte adaptabile; pontaj; coordonarea vânzărilor; management financiar pentru proiecte mici; gestionarea conturilor bancare; organizarea bazelor de date de parteneri.
o Smart City – aplicaţii pentru ameliorarea mediului în spaţiul urban; perfecţionarea administraţiei oraşului; sporirea siguranţei urbane; dezvoltarea turismului; îmbunătăţirea transportului public; promovarea culturii în oraş; promovarea oportunităţilor de petrecere a timpului liber.
o Alte idei care pot fi încadrate la categoriile Smart School, Smart Business, Smart City.
• Mai multe detalii despre concursul Soluții JAVA inteligente pentru beneficiul comunităţii noastre, inclusiv regulamentul şi condiţiile de participare, sunt disponibile la http://java.jaromania.org/despre_comp.
“Oracle Academy este încântată să susţină această pasionantă competiţie pentru studenţii români şi să îi încurajeze pe aceştia să-şi demonstreze abilităţile de programare în Java într-un mod pozitiv,” a declarat Jane Richardson, director regional Oracle Academy EMEA. “Pentru studenţi, acesta poate fi primul către pas către punctul în care vor deveni profesionişti în IT.“
Termenul limită pentru înscrieri este 25 martie.

Related Articles