Miercuri, 9 aprilie începând cu orele 17.00 în mansarda Librăriei Bastilia (Pța. Romană, nr. 5) va avea loc evenimentul de carieră Women in IT@5 o`clock tea, dedicat studenților și absolvenților din domeniul IT.
De ce un eveniment de acest gen? Statistic femeile reprezintă 58% din forța de muncă, ele însemnând doar 18% dintre angajații din domeniul IT. Potrivit Comisiei Europene, organizațiile care au o proporție a femeilor în posturi de execuție și conducere de peste o treime realizează o rentabilitate a capitalurilor
proprii cu 35% mai mare decât alte organizații comparabile. Femeile sunt însă subreprezentate și în pozițiile de decizie din industria IT, unde acestea ocupă 19% din posturi, față de 45% cât este media europeană a prezenței femeilor în poziții de conducere.
Scopul acestui eveniment este așadar crearea unei imagini complete și fidele dintr‐o perspectivă feminină referitor la ceea ce presupune o carieră în IT printr-o metodă de educație nonformală aparte.
Parteneri în acest demers ni s-au alaturat Oracle, Accenture, Microsoft, PayU, Zitec, Allevo, MavenHut.
Înscrierile se fac online până duminică, 5 aprilie, ora 23:59 aici.
Evenimentul face parte dintr-o serie de evenimente marca LEAP menite să faciliteze dialogul studenți – profesioniști și să aducă în prim plan conceptul de “angajailitate” prin intermediul unei forme aparte de educație nonformală.

Related Articles