Dacă eşti dezvoltator Android sau pasionat de aplicaţiile pe Android, eşti invitat la Droidcon Eastern Europe 2014, cea mai mare conferință regională dedicată dezvoltatorilor Android, care se va desfăşura în perioada 10 – 11 octombrie la Jubilé The Ballroom. Evenimentul va reuni cei mai talentaţi dezvoltatori Android din regiune şi vor fi prezentate în premieră noutăţi şi bune practici din diferite sectoare precum: Android Wear, Android TV, Realitatea Augmentată, Android Studio, Gaming, Securitatea aplicaţiilor mobile.
La ediţia de anul acesta sunt așteptați 400 de dezvoltatori din peste 10 ţări, cu aproximativ 60%  mai mulți faţă de anul trecut.
DROIDCON13_01
În cadrul evenimentului, vor susține prezentări de specialitate lideri renumiţi din domeniu, printre care Alexandru Petrescu, developer în cadrul Facebook, care va detalia planurile de dezvoltare viitoare ale aplicaţiei pentru Android şi Paul Ardeleanu, expert în iOS, trainer şi developer cu experienţă.
Printre specialiştii invitaţi se numără:

  • Pietro F. Maggi, SW Consultant Technical Architect Europa şi Africa, Motorola Solutions – arhitect tehnic cu o experienţă de 15 ani în dezvoltare, de la MCU-uri de 8 biţi până la aplicaţii web pentru HTML 5. A făcut parte din echipa care a testat primele dispozitive Android Industrial Mobility, lansate de Motorola Solutions în 2011. În prezentarea sa va oferi sfaturi utile firmelor mari şi organizaţiilor publice pentru trecerea de la Industrial Mobility la noua generaţie de sisteme de operare mobile şi ahitecturi moderne.
  • Alexandru Petrescu, Software Engineering Lead în cadrul Facebook – lucrează în prezent la îmbunătăţirea performanţelor şi eficienţei traficului de date ale aplicaţiei Facebook pentru Android. Înainte să se alăture Facebook, a fost co-fondatorul companiei Urban Pixels, un start-up din New York care a realizat aplicaţia de căutare pentru media de streaming, Can i Stream It?
  • Marius Mailat, fondator şi CTO al Apprise – fondatoral comunităţii româneşti Android.ro, care reuneşte peste 5.000 de membri, Marius este un trainer şi speaker cu experienţă. El a format peste 500 de dezvoltatori de pe patru continente. Printre clienţii lui se numără Intel, Siemens, Real-Networks şi Cisco.
  •  Eduard Popovici, PhD şeful laboratorului SAIM din cadrul facultăţii ETTI de la UPB – în cadrul Laboratorului Servicii şi aplicatii pentru Internet Mobil, alături de echipa sa, Eduard îi formează pe studenţii facultăţii ETTI în dezvoltatori de aplicaţii mobile.
  • Dan Romescu, dezvoltator, antreprenor, co-fondator Droidcon – este unul dintre cei mai apreciaţi specialişti români în domeniul tehnologiilor mobile în Germania.

Continuând iniţiativa începută anul trecut, în cadrul conferinţei de anul acesta se va organiza Barcamp. Aceasta este o sesiune dedicată în exclusivitate dezvoltatorilor care prezintă idei de rezolvare a unor probleme tehnice legate de aplicaţiile de mare interes din Google Appstore. Sesiunea este organizată sub forma unei competiţii, în cadrul căreia dezvoltatorii celor mai ingenioase soluţii prezentate vor fi premiaţi cu telefoane şi tablete oferite de sponsorii evenimentului.
În premieră, în cadrul conferinței va fi amenajat YStartup, un spaţiu special în cadrul căruia tinerii care au o idee sau un prototip de produs, le pot prezenta pe scenă. Pe lângă feedback şi mentoring,  dacă o idee este destul de bună, poate primi chiar şi finanţare. Primele proiecte înscrise în iniţiativa YStartup au origini internaţionale, provenind din Germania şi din Londra. Organizatorii vor selecta cele mai bune 15 proiecte de start-up pentru a fi prezentate public.
Intrarea se face pe bază de bilet, care se pot fi cumpărate până pe 10 octombrie inclusiv, de pe pagina evenimentului.
Studenţii beneficiază de reduceri speciale.
Pentru înscrieri şi mai multe informaţii despre Droidcon Eastern Europe 2014 vizitaţi pagina http://ro.droidcon.com/2014/.
 
Ne vedem acolo!

Related Articles