„Prietenii Muzicii”, din nou în concert
Miercuri, 29 octombrie 2014, începând cu ora 19:00, Universitatea din Bucureşti redeschide seria concertelor Prietenii Muzicii cu un recital de jazz, în interpretarea solistei Teodorei Spânu, acompaniată la pian de Albert Tajti şi la contrabas de Michael Acker. Evenimentul va avea loc la Casa Universitarilor (str. Dionisie Lupu, nr. 46 – strada paralelă cu str. Pitar Moș).
Provenind dintr-o familie de artiști, Teodora Spânu a început să studieze pian încă din clasa I și studiul vocal din liceu. A urmat apoi cursurile Universității Naționale de Muzică din București. Studiile i-au oferit șansa de a întâlni personalități importante ale muzicii, una dintre ele fiind și profesorul Mircea Tiberian, care a contribuit esențial la formarea sa ca muzician.
La acest link găsiți un interviu al artistei cu și despre viața artistică: http://www.zi-de-zi.ro/seara-de-jazz-cu-teodora-spinu-la-rtm
Concertul face parte din programul „Oportunități la tine acasă” finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. Proiectele din cadrul programului „Oportunităţi la tine acasă”, dedicat susţinerii financiare şi profesionale a tinerilor din domeniul muzicii culte, urmăresc scopul comun de a oferi interpreţilor talentaţi şansa de a acumula experienţa necesară unei cariere de succes, ajutându-i, în acelaşi timp, să obţină un venit periodic din prestaţiile artistice. Astfel, la nivel naţional se derulează deja, de la data amintită, o serie de turnee de concerte de jazz şi de muzică clasică ce promovează, sub diferite denumiri, tinerii muzicieni români de valoare.
Stagiunea „Prietenii muzicii în Universitatea Bucureşti” face parte din proiectul „Musica Mobile”. Partenerii programului sunt Universitatea din Bucureşti, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti (UNMB) şi Radio România Cultural (RRC).
Parteneri media: metropotam.ro, evenimentestudentești.ro și www.calendarevenimente.ro

Related Articles