Universitatea din București demarează luni, 23 martie 2015, campania UB te ve(R)de pentru a promova un comportament prietenos cu mediul prin implicarea activă a studenților în activități de înverzire a campusurilor studenţeşti.
Campania va consta în cinci evenimente de plantare a arborilor, care se vor desfășura în spațiile administrate de Universitatea din București:
23 martie: plantarea a 96 de arbori în complexul Panduri (Str. Panduri, nr. 90-92)
25 martie: plantarea a 40 de arbori la Casa Universitarilor (str. Dionisie Lupu, nr. 36-46)
31 martie: plantarea a 91 de arbori în Complexul Măgurele (Str. Atomiștilor, nr. 405, Măgurele, Ilfov)
3 aprilie: plantarea a  244 de arbori în complexul Panduri (Str. Panduri, nr. 90-92)
8 aprilie: plantarea a159 de arbori în complexul Grozăvești (Splaiul Independenţei, nr. 204).
Ai toate motivele să te implici pentru că:

  • Vei participa direct la crearea unui spațiu mai frumos și mai colorat în jurul tău;
  • Vei face parte dintr-o echipă mare de tineri cărora le pasă de mediul înconjurător;
  • Vei putea verifica statusul campaniei în timp real pe paginile de Facebook și Twitter ale Universității din București începând cu data de 20 martie. Pozele de la cele cinci evenimente, dar și mesajele voastre vor fi postate pe paginile de Facebook și Twitter ale Universității.
  • După prima acțiune de plantare vei putea să te înscrii la concursul lansat de UB prin care vei avea posibilitatea să propui mesaje care vor promova un comportament verde în rândul tinerilor. Cele mai ingenioase mesaje vor fi premiate de Universitatea din București.

Toți cei care se implică în campania #UBteVeRde vor primi un cadou și din partea Primăriei Municipiului București.
De asemenea, va fi premiată cea mai activă asociație studențească din cadrul Universității.Vă așteptăm să vă alăturați echipei noastre de studenţi verzi, completând formularul de mai jos.
Ne vedem în una dintre cele cinci locații pe care urmează să le înverzim!
Campania face parte din proiectele Green Office al Universității din București care inițiază și coordonează proiecte de sustenabilitate ecologică, social și economic în cadrul Universității și promovează conceptul de sustenabilitate ca pe un subiect de dezbatere active și un scop practic în cadrul comunității academice UB. Acest tip de birou este primul din România înființat în cadrul unei universități.
Campania este implementată cu sprijinul Primăriei Municipiului București în cadrul programului Capitala crește verde, care are ca scop plantarea de arbori și arbuști în București.
Partenerii campaniei: ASUB, Grădini Urbane Comunitare, StopCO2, ViitorPlus, CSR Nest, Mai Mult Verde, Institutul Verde.

Related Articles