Încurcatură la nivel înalt!

Miercuri, 1 aprilie, Ora 19:00
image description
Prima producție a Teatrului Elisabeta, “Încurcatura la nivel Înalt” este o adaptare după
piesa “Out of order” a dramaturgului englez Ray Cooney, pentru care a fost premiat în nenumărate rânduri, printre care și Laurence Olivier, premiu ce recunoaște excelența în teatrul profesionist britanic. Cooney este considerat unul dintre cei mai importanți autori britanici de comedie, decorat în 2005 cu titlul de Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic.
Acțiunea spectacolului se petrece într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willey își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, deși ar fi trebuit să asiste la o ședință parlamentară importantă. Situația acestora devine una destul de încurcată pentru că în camera de hotel se descoperă cadavrul unui bărbat. Fiindcă raportarea acestui incident ar scoate la lumină relația de adulter a celor doi, se hotărăsc să ascundă cadavrul găsit lângă fereastră. Planurile acestora sunt date peste cap de către intervenția directorului suspicios a hotelului, a chelnerului care ar face orice pentru un bacșiș sănătos, a soților furioși, dar nu în ultimul rând de secretarul neîndemânatic, de trezirea cadavrului sau de fereastra ce produce dureri de cap la propriu.
 
Decorul creat de Iuliana Gherghescu care recrează interiorul Westminster Hotel de pe malul Tamisei se încadrează perfect cu izul “belle epoque” a Teatrului Elisabeta, cel mai spațios teatru independent din țară, clădire ce a găzduit în trecut atât Micul Senat al României cât și fostul Club Austro Ungar.
 
Regia este semnată de Șerban Puiu, scenografia de Iuliana Gherghescu iar traducerea piesei a fost realizată de către Irina Margareta Nistor.
 
Distribuția reprezentației din data de 25 martie:
Aurelian Temișan – ministrul Richard Willey
Monica Davidescu – directoarea hotelului
Alexandra Velniciuc – soția ministrului, Pamela Willey
Anca Dinicu – amanta ministrului, Jane Worthington
Vasile Calofir – detectivului
Gabi Costin – secretarul personal al ministrului, George Pigden
Adrian Gheorghe – chelnerul
Daniel Nuță – soțul amantei, Ronnie Worthington
Teodora Păcurar – Sora Foster
Oana Dragne – camerista
 
Durată spectacol: 3h (cu pauză)
Preț bilet: 50 lei / 60 lei / 70 lei
Rezervări și informații: 0727.703.703
Bilete disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta sau online pe www.bilet.ro
Pentru mai multe detalii legate de Pachetul Special “Dinner & A Show”, vă invităm să accesați www.teatrul-elisabeta.ro

 

Frații Karamazov

după F.M.Dostoievski
Joi, 2 aprilie Ora 20:00, Teatrul Elisabeta
Fratii Karamazov 2 aprilie
Spectacolul “Frații Karamazov” a pirlejuit actorilor din această distribuţie, întâlnirea cu unul dintre cele mai valoroase texte ale literaturii clasice universale. Marele roman al lui Dostoievski, o adevărată autobiografie, cu lumea sa vastă, cu personajele sale perfect articulate și surprinzătoare prin acțiunile lor s-a constituit ca un impresionant material de lucru pentru tinerii aspiranți la gloria scenei. Felul în care s-a construit traseul artistic al spectacolului a ținut seama, fără îndoială, de modul în care, cu fiecare actor în parte am analizat în cele mai mici detalii structura interioară a fiecărui rol în parte.
 
Punând accentul pe creația actorului și nu pe o formulă regizorală anume, am ajuns la unitatea estetică pe care o prezentăm astăzi publicului. Din dorința de a scoate în evidență doar Omul, cu trăirile și frământările sale, cu bucuriile și tristețile, cu balansul permanent între Lumină și Întuneric, pe un „câmp de bătălie, care e chiar sufletul omului”, am ales eliberarea scenei de orice fel de decor de sorginte stilistică realistă, păstrând însă, în jocul actorului, drumul stanislavskian al realismului psihologic. Singurele „ajutoare” scenografice folosite sunt fundalul (pânza de mari dimensiuni, pictată în ulei, de către un tânăr artist plastic) ce reprezintă „Coborarea în iad” (icoana de pe peretele exterior al Mănăstirii Voroneț), ca semn al luptei permanente pe care o traversează ființa umană, aflată mereu și mereu… între rai și iad, precum și scaunul ce reprezintă, în stil estetic cubist, același drum de la întuneric către lumină. Este, de fapt, limbajul în care am propus acest spectacol: cubismul fiind curentul artistic care a spulberat forma, neviciind însă, fondul, spiritul operei.
 
Distribuția:
Dimitri Karamazov – Andrei Ciopec
Ivan Karamazov – Dani Achim
Aleosa Karamazov – Costi Apostol
Smerdiakov – Vlad Benescu
Părintele Zosima – Răzvan Răduţă/Liviu Popa
Rakitin – Florin Craciun
Procurorul – Tudor Morgovan
Judecătorul – Adrian Georgescu
Grusenka – Liudmila Bzovai
Katerina Ivanovna – Delia Danciu
Lise – Adela Bengescu
D-na Hochlakova – Ana Olaș
Pan Miusialovici – Răzvan Bănică
Pan Wrublewski – Adrian Loghin
Călugări / Polițiști – Eranio Petruşka; Cosmin Vîjeu; Daniel Nuță
Țigănci – Ioana Călin; Călina Epuran; Roxana Elena Mancaș; Ana Turcu; Beatrice Rubică; Alina Dumitrelea, Ana Tudorică
 
Regia și dramatizarea: Lector univ.dr. Bogdana Darie
Costumele și scenografia : Raluca Alexandrescu
Coregrafie Lorette Enache / Vlad Benescu
Ilustrația muzicală: Adrian Loghin
Pictură fundal: Gardin Cristian
Light design: Alexandru Bibere
Asistent regie: Andrei Ciopec
 
Durată spectacolului: 3h 20’ (cu pauză)
Preț bilet: 30 lei / 40 lei
Rezervări și informații: 0727.703.703
Bilete disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta sau online pe www.bilet.ro
Pentru mai multe detalii legate de Pachetul Special “Dinner & A Show”, vă invităm să accesați www.teatrul-elisabeta.ro

 

Boeing Boeing aterizează în exclusivitate la Teatrul Elisabeta!

Vineri, 3 aprilie, ora 19:00, în exclusivitate la Teatrul Elisabeta, se va juca spectacolul Boeing Boeing de Marc Camoletti.
image description
 
Cavaler al Legiunii de Onoare din Franța și Societar al Société Nationale des Beaux Arts, Marc Camoletti a fost tradus și jucat în peste 50 de țări. La Paris 18 dintre piesele sale au fost montate însumând un total de peste 20.000 de reprezentații.
 
În 1991, la 30 de ani de la premiera mondială, piesa care l-a făcut celebru pe Camoletti, „Boeing Boeing”  a intrat în The Guiness Book of Records ca piesa de teatru francofonă cu cele mai multe puneri în scenă. După premiera mondială din 1960, de la Teatrul de Comedie din Paris, urmează alte montări pe scenele din întreaga lume: Londra, New York, Singapore, Chicago, etc.
Acțiunea se învârte în jurul lui  Bernard, un arhitect de succes care este logodit în același timp cu 3 stewardese fără ca vreuna dintre ele să știe despre celelalte.Povestea funcționează cum nu se poate mai bine în urma unui plan bine pus la punct: gestionarea calendarului de zboruri amoroase și ajutorul menajerei morocănoase dar fidele, care ocupă un post de controlor al traficului aerian în paradisul romantic al lui Bernard. Răsturnarile de situație nu întârzie să apară însă din cauza unei vizite neprevăzute a vechiului său prieten Robert, a unor turbulențe climatice și a noului program de zbor ce îi plasează pe protagoniști într-un haos plin de momente palpitante și coincidențe surprinzătoare.
Echipa de creație este formată din  Șerban Puiu (regie), Adina Buzatu (costume), Irina Chirilă (decor), Tom Brandus (sound și light design), Horia Moculescu (compozitor), Dana Dorian (textier) și Irina Margareta Nistor (traducerea și adaptarea)
 
Teatrul Elisabeta nu este la prima colaboare cu această echipă.  În octombrie 2014 a avut loc premiera primei producții a Teatrului Elisabeta, “Încurcatură la nivel înalt” de Ray Cooney.
Distributia spectacolului din data de 3 aprilie:
–           Aurelian Temișan (arhitectul)
–           Marius Gîlea(prietenul arhitectului)
–           Dana Marineci(stewardesa)
–           Alexandra Velniciuc (stewardesa)
–           Tania Popa (stewardesa)
–           Maria Buză ( menajera)
 
Spectacolul durează 3 ore cu o pauză
Prețul biletelor este de 50/60/70 de lei, în functie de locul ales în sala de spectacol.
Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta și online pe www.teatrul-elisabeta.ro și www.bilet.ro
Pentru mai multe detalii legate de Pachetul Special “Dinner & A Show”, vă invităm sa intrați pe site-ul www.teatrul-elisabeta.ro

 

Doamne… ce măcel!

de Yasmina Reza
duminică, 5 aprilie, ora 16:00 , Teatrul Elisabeta
Afis Doamne ce macel 5 aprilie 2015
în româneşte de Lucian Giurchescu
Cu Tania Popa, Delia Nartea, Alexandru Conovaru, Marius Drogeanu
regia Lucian Giurchescu
decor Puiu Antemir
costume Anca Răduţă
asistent regie Radu Solcanu
ilustraţia muzicală Vasile Manta
durata spectacolului 1h 30 min
 
Yasmina Reza s-a născut la 1 Mai 1959 la Paris. Ambii părinţi sunt evrei, familia tatălui are rădăcini în Iran, a mamei în Ungaria.
Şi-a început cariera ca actriţă, a regizat, a scris romane şi scenarii, dar a devenit cunoscută în lumea întreagă ca dramaturg: Conversaţie după o înmormântare (1987), Trecând prin iarnă (1990), Artă (1994), Omul întâmplării (1995), Trei versiuni ale vieţii (2000), O piesă spaniolă (2004), Doamne… ce măcel! (2006)
Piesele sale sunt traduse în peste cincizeci de limbi şi montate pe scenele celor mai importante teatre din lume: Royal Shakespeare Company, Teatrul Almeida sau Teatrul Naţional din Londra, Berliner Ensemble şi Schaubühne Berlin, Burgtheater Vienna, Teatrul Regal din Stockholm şi în teatre renumite din Moscova şi de pe Broadway.
A obţinut cele mai prestigioase premii pentru dramaturgie: 3 premii Molière în Franţa, Premiul Laurence Olivier în Marea Britanie şi Premiul Tony în SUA, iar în 2005 a primit în Germania premiul “Die Welt“  pentru întreaga sa operă.
Textul a constituit scenariul filmului CARNAGE  prezentat în 2011 la Festivalul de Film de la Veneţia, film regizat de Roman Polanski şi avându-i pe afiş pe Jodie Foster, Kate Winslet, John C. Reilly, Christoph Waltz.
 
“Yasmina Reza nu e încă istorie. Poate va fi… poate nu. Dar ceea ce scrie, ceea ce ”povestește”… (mai ales in ARTĂ și în… MĂCELUL, pe care vi-l prezentăm), e lumea noastră… a europenilor unificați sau nu… a celor înfricoșați nu de bombe, ci de cursul de la bursă… și de silința de-a fi ”politic corecți”… măcar în vorbe… pentru că în fapte… ne conducem, de obicei, după alte criterii. E lumea noastră, de toate zilele, a trăitorilor secolului XXI… ce ne pretindem liberi și sinceri dar – de fapt- …adeseori… ne e frică să ne eliberăm de tot ce-am moștenit, de voie sau de nevoie, de obiceiurile și vorbele care ne dau impresia de onorabilitate, ne ”securizează” de… noi înșine.
Reza face din obișnuitul oricărei zile un mic… hai să-i spunem… ”eveniment”. Pentru că o vorbă, un gest, o aparent mică clipă de enervare, o semi-jignire pot provoca mini-taifunuri, (scuzați pluralul cam… forțat), nu într-un pahar cu apă… ci în orice încăpere de burghez pașnic… care… numai la asta nu se aștepta. Numai asta nu-și dorea. Vântul suflă cu zâmbet… dar suflă… Nu sparge geamuri… nici suflete dar descopere ceva… comun multora dintre noi.”
LUCIAN GIURCHESCU
 
Spectacolul durează 1 h 30 min (fără pauză)
Prețul biletelor este de 30/40/50 de lei, în functie de locul ales în sala de spectacol.
Biletele sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta și online pe www.teatrul-elisabeta.ro și www.bilet.ro
Pentru mai multe detalii legate de Pachetul Special “Dinner & A Show”, vă invităm sa intrați pe site-ul www.teatrul-elisabeta.ro