Al 2-lea interviu din acest an este cu Teodora Moroe, Vicepreședinte Informatică. O persoană care a adus un suflu nou în ASMI! O persoană ambițioasă pe care cum o cunoști te umple de energie pozitivă.

Ce am remarcat la tine până acum este hotărârea și tăria cu care iei decizii. Spune-ne care a fost motivația pe care ai avut-o și cum ai luat hotarârea de a intra și a rămâne activă în ASMI?

Intratul în ASMI și toată activitatea mea din acest timp are oarecum legatură cu motivul pentru care am și vrut să vin la facultate în București, și anume pentru că nu voiam să “repet” viața de liceu; nu voiam să merg la cursuri și să stau în cameră și atât. Voiam sa cunosc oameni, să invăț lucruri noi, să fac voluntariat, într-un cuvânt… și prin ASMI exact asta mi s-a și întâmplat.

Înainte de a fi vicepreședinte ASMI ai coordonat departamentul de HR la care știu că ții foarte mult. Crezi ca există o metodă prin care poți ține oamenii motivați sau motivația este ceva subiectiv?

Cred că fiecare persoană are un motiv pentru care a intra și este în ASMI, iar daca tu ca și director de departament (sau nu neaparat) reușești să îți dai seama care este acel motiv și pui voluntarii în valoare prin lucrurile pe care le fac cu plăcere, tocmai ajutându-i să își atingă scopul principal, atunci cred că reușești nu numai să menții, dar cât să și crești  aceasta motivație de a fi activi.

Cum te-a schimbat faptul ca ai fost voluntar ASMI?

Cum m-a schimbat… m-a schimbat cu totul! Dacă stau să o compar pe Teodora de acum cu Teodora de după clasa a 12-a, sunt mult prea multe lucruri pe care le-am învățat și prea multe experiențe prin care am trecut. Și toate astea prin niște oameni grozavi (Andreea Popa, Deea Nițescu, Liviu Nicu – doar câțiva dintre ei) care au contribuit enorm la schimarea asta și care oricât de enervantă eram cu întrebările mele, tot îmi răspundeau, mai mult sau mai putin cu drag 😀

Știu că ai activat în voluntariat și în proiecte ale altor asociații. Cum se poate compara experiența pe care o ai ca voluntar ASMI față de experiența pe care o ai din voluntariat în proiecte naționale/internaționale?

Da, așa este, pot să spun că la început totul era dat peste cap, nu mai avea sens nimic din ce învățasem eu, toate lucrurile se făceau diferit față de ASMI, pot sa spun că și responsabilitatea era ceva mai mare, fiind un proiect la nivel internațional. Totuși, am învățat foarte multe din asta, lucruri pe care l-am și aplicat câte puțin prin proiectele ASMI.

În ceea ce privește experiența… a fost una de câteva luni, am prins drag de echipa, bineînteles, însă nu se poate compara cu cea din ASMI care până la urmă înseamnă toata studenția mea de până acum.

Aprecierea celorlalți vs autocunoaștere. Care ar trebui să fie izvorul automotivării din punctul tău de vedere? Ce importanță are fiecare dintre cele două?

Eu cred ca cel mai important este că tu să vrei să te dezvolți, să îți ajuti asociația să crească, să te autocunoști cum spui tu; doar așa o să reușești să și faci lucruri faine. Apoi, automat, aprecierile celor din jur vor veni într-un fel sau altul.

Ce-i drept, foarte mulți voluntari țin cont mai mare de aprecieri decât de dezvoltarea lor și a asociației, însă, până la urmă, fiecare este un super-voluntar, cât timp se menține motivat și activ.

Care este cel mai frumos moment al activității tale ca voluntar?

Cred că momentul ăla a fost la finala imSMART 2014, imediat după ce s-a încheiat totul; participanții și membrii juriului plecaseră, iar noi am rămas în Spice să ne strângem lucrurile. Eram cu Oana Stamate, ne uităm așa una la alta și realizăm ce chestie super șmecheră am facut noi, care până atunci nu mai organizasem ceva mai mare decât: eu un TeamBuilding (alt moment aproape la fel de frumos și plin de energie ca imSMART), iar Oana un TEdu.

Nu te-am întrebat dar ai vrea să ne spui că…

Studenția mea chiar a însemnat ASMI și o să rămân în continuare cât de aproape pot!