Am fost foarte entuziasmat când am primit oportunitatea de a retrăi amintirile de la S.T.A.R.T. și de a le etala în cuvinte!
Ce a fost S.T.A.R.T. pentru mine? O experiență ca niciuna până acum, ceva ce o să îmi rămână adânc în minte toată viața. Nici nu știu ce să zic că a fost mai frumos: oamenii, joculețele, training-urile sau pauzele binemeritate. Pot să recunosc că am petrecut clipe remarcabile cu niște oameni necunoscuți care au rezonat în asentiment cu mine fără ca la prima impesie să părem că am avea vreun lucru în comun.
Joculețele au fost primul mod de a interacționa unii cu alții și chiar ne-au făcut să depășim anumite bariere pe care le aveam între noi. Până la urmă ce e mai antrenant decât să cunoști câteva lucruri ciudate despre oamenii din jurul tău sub forma unei mini-competiții? A fost o întreagă bătălie pe „bula de aer” pe care urma să o primim la finalul primului joc, iar asta pentru simplul fapt că era o competiție si toți eram dornici de așa ceva. Să nu mai spun de jocul de încredere, cu podul prin care am trecut toți cu ochii închiși, pe rând! Ce fel ingenios de a fi evidențiați atât împreună, cât și separat! Micile incidente au fost și ele nelipsite, dar au făcut parte din ceea ce aș numi „frumusețea jocului”.
Fiecare zi a fost organizată perfect nu numai cât să învățăm lucruri noi și să ne distrăm, ci și cât să învățăm distrându-ne. Căldura pe care am simțit-o din modul în care am fost tratați a fost prielnică astfel încat să putem da un randament la care nici noi nu ne-am așteptat. Sincer să fiu, nu am realizat decât acum că începutul unei afaceri de succes poate dura atât de puțin, iar motivația a fost doar un mic factor în a realiza acest lucru!
Ce mi-a plăcut cel mai mult legat de desfășurarea proiectului fiecărei echipe în parte a fost susținerea primită din partea organizatorilor și trainerilor. Fiind între aceștia oameni cu experiență în domeniu, ei s-au adaptat ușor la conceptele create de noi și și-au putut împărtăși experiențele posedate, permițându-ne astfel să ne folosim de ele pentru dezvoltarea ideii noastre. Nu a fost nevoie de mai mult de un impuls, restul a venit de la sine: colegii de echipă, informațiile necesare și planul de viitor, toate acestea le-am dobândit rapid în decursul acestei excursii și, împreună, au concluzionat în faptul că orice vis poate deveni realitate dacă dorim cu adevărat.
Nu am avut niciodată moralul așa ridicat, despre încrederea de sine pot spune același lucru. În sfârșit mă simt îndeajuns de aproape de visul meu pentru a-l îndeplini, iar pentru asta trebuie să mulțumesc din tot sufletul participanților, trainerilor și, bineînțeles, ASMI-ului. Sper să ne revedem curând și să avem mai multe experiențe de neuitat împreună!