Intel Romania Software Development Center

(http://www.intel.com)
Intel® Romania Software Development Center se concentrează pe dezvoltarea de soluţii software pentru platforme mobile, caracterizarea și optimizarea platformelor hardware și software, îmbunătăţirea instrumentelor pentru dezvoltarea de software.

Prezentarea si istoria firmei:
Intel® combină cu succes în România dezvoltarea și cercetarea în domeniul software cu oferta celor mai noi tehnologii hardware care stau la baza industriei IT.Compania Intel® este prezentă în România din 2005 prin biroul de vânzări și marketing. În anul 2010, compania a anunţat înfiinţarea în București a Intel® Romania Software Development Center (IRSDC). Intel® are în România și două subsidiare: în București se află sediul de R&D al Telmap, companie recent achiziţionată la nivel mondial de către Intel®, iar în Galaţi se găsește o filială de R&D a companiei Wind River, companie deţinută de Intel® din anul 2009.
În total, compania Intel® are la ora actuală în România mai mult de 400 de angajaţi, majoritatea lucrând în cercetare și dezvoltare pentru industria IT.
Intel® este membru al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software și Servicii (ANIS) România, unde Monica Ene-Pietroșanu, Country Manager IRSDC, este Vice-Președinte în board pe aspectele legate de R&D. Intel® este și membru al Camerei de Comerţ a Statelor Unite ale Americii (AmCham) în România.
Intel® Software & Services Group (Intel® SSG)
Centrul de Cercetare și Dezvoltare Software din România este parte din Intel® Software and Services Group (SSG). În cadrul SSG lucrează mii de dezvoltatori de software și, dacă grupul ar fi considerat o companie independentă, aceasta ar fi poziţionată între primele 10 cele mai mari companii de software din lume. Software-ul reprezintă o componentă vitală pentru platformele și procesoarele Intel®. Pentru acestea, SSG oferă la nivel mondial produse și servicii software, expertiză tehnică și consultanţă. Cei mai importanţi parteneri ai SSG sunt Adobe*, Google*, Microsoft*, Oracle* și VMware*. SSG susţine de asemenea și comunitatea dezvoltatorilor de software independenţi.
În România, cea mai importantă investiţie a Software and Services Group este Intel® Romania Software Development Center. Centrul a fost anunţat în noiembrie 2010 și a fost inaugurat oficial în februarie 2012.
Intel Romania Software Development Center
Intel® Romania Software Development Center se concentrează pe dezvoltarea de soluţii software pentru platforme mobile, caracterizarea și optimizarea platformelor hardware și software, îmbunătăţirea instrumentelor pentru dezvoltarea de software.
Cercetare în domeniul platformelor și soluţiilor mobile
Centrul Open Source Technology care se ocupă de cercetarea în domeniul platformelor și soluţiilor mobile are echipe axate pe dezvoltarea, integrarea, testarea și îmbunătăţirea securităţii dispozitivelor mobile pe platformele Android*, Tizen și Yocto.
Intel® cercetează și dezvoltă în România soluţii pentru component de simulare a experienţei utilizatorilor cu dispozitivele mobile. Cercetarea urmărește utilizarea la maximum a capabilităţilor platformelor hardware Intel®. Echipa dezvoltă și studiază algoritmi de procesare grafică pentru oferirea unei interacţiuni cât mai natural între om și dispozitivele mobile.
Toate acestea sunt implementate având în vedere scăderea consumului de energie al dispozitivelor. În Intel® se urmărește dezvoltarea de “Green Technology” prin investiţii în proiecte de low power consumption și de optimizare a utilizării bateriilor.
Mai multe informaţii se pot găsi la https://01.org/.
Proiecte de analiză a performanţelor și optimizare
Proiectele desfașurate în România pentru caracterizarea și optimizarea platformelor hardware și software se axează pe analiza performanţelor soluţiilor hardware-software în diferite configuraţii. Platformele avute în vedere implică un spectru larg, de la servere de mare performanţă (HPC) până la dispozitive mobile. Rezultatele acestei cercetări influenţează decizii strategice în piaţă și furnizează oportunităţi de îmbunătăţire a design-ului hardware. Analiza rezultatelor poate duce la îmbunătăţirea standardelor existente, Intel fiind un membru activ în consorţiul de standardizare Spec.org (Standard Performance Evaluation Corporation – SPEC).
Instrumente pentru dezvoltarea de software
Echipa din România este implicată în proiectarea, implementarea și evaluarea unui produs Intel de viitor. Pentru acest lucru, ei analizează și dezvoltă soluţia software care va duce la integrarea tehnologiilor Intel® hardware și software, soluţie care îi va ajuta pe programatori să dezvolte aplicaţii rapide, fiabile și sigure.
Programe pentru studenţi
Intel® România sprijină dezvoltarea mediului universitar și colaborează strâns cu acesta prin programele academice pe care le desfășoară în parteneriat cu universităţile.
Printre activităţile desfășurate de către Centrul de Cercetare și Dezvoltare Software se numără: • implicarea în evenimente și ateliere de lucru cu studenţii; • organizarea și susţinerea competiţiilor studenţești pentru programare paralelă și dezvoltare de proiecte open source; • extinderea programei de studiu prin cursuri și laboratoare; • participarea ca partener în proiecte de cercetare (FP7, PN2).
Universităţile din România participă încă din anul 2009 la unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de finanţare pentru ideile de afaceri ale studenţilor la nivel mondial, Intel® Global Challenge, proiect organizat împreună cu Universitatea Berkeley din Statele Unite ale Americii. La această competiţie participă cele mai bune echipe de studenţi care se remarcă în etapa regională, Intel® Business Challenge Europe – http://www.intelchallenge.eu/.
În prezent, în Centrul de Cercetare și Dezvoltare Software al Intel din București este în desfășurare un program de stagii pentru studenţi. Stagiile se adresează atât studenţilor la licenţă, cât și celor care urmează studii de master sau de doctorat.
Alătură-te echipei Intel
Toate poziţiile disponibile se găsesc pe site-ul: http://www.intel.ro/jobs
Adresa:
BOC Tower, Str. George Constantinescu Nr. 3, Intrarea C, Etaj 4