NN este o companie de asigurări și managementul investițiilor, activă în peste 18 țări, cu o puternică prezență în Europa și în Japonia.
Divizia de asigurări este activă pe piețele mature din Europa de Vest și Japonia, precum și pe piețele în curs de dezvoltare din Europa Centrală și de Est și în Turcia.
NN Investment Partners își oferă produsele și serviciile de management al investițiilor prin agenții din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu și Asia. Centrele regionale de investiții sunt în Atlanta, New York, Tokyo, Singapore și Haga.
Numele companiei NN este derivat din Nationale-Nederlanden, o marca olandeză întemeiată acum peste 150 de ani. Istoria NN începe în 1845 cu De Nederlanden van 1845, care se specializa în asigurări împotrivă incendiilor.
Nationale Levensverzekering-Bank a fost întemeiată în 1863 și se specializează în asigurări de viață concentrându-se pe piață internă olandeză. Ambele companii își extind activitățile prin preluări de companii și astfel achiziționează și alte produse de asigurări.
În 1963 De Nederlanden și Nationale fuzionează și formează Nationale- Nederlanden. Din 1960 și până în 1980, Naționale-Nederlanden a cumpărat o mulțime de companii de asigurări din toată lumea, efectuând mari achiziții în Statele Unite și începând noi operațiuni în Europa și Asia.
Grupul NN din România, include activitățile NN Asigurări de Viață și NN Pensii, companii lider pe piețele de profil, NN Pensii și NN Investment Management, numărul patru în topul companiilor de administrare a fondurilor mutuale din România.
Pentru noi, NN reprezinta un capitol nou și interesant în viața companiei, cu noi oportunități de dezvoltare. Promisiunea noastră este că vom continua să fim alături de clienții noștri, un partener apropiat și de încredere.