Numele meu este Valentin Stoica și în perioada următoare voi posta o serie de ”mini-interviuri” cu unii din cei mai importanți oameni pentru istoria ASMI. Vom începe astăzi cu Sebastian Teodorescu, care în prezent ocupă funcția de președinte-informatică.
De ce ASMI? Ce te-a făcut pe tine să spui ”Vreau să fiu voluntar!”?
Auzisem de ASMI încă de la admitere, îmi amintesc că eram pe grupul de Facebook, dar primul contact adevărat pe care l-am avut cu ASMI-ul l-am avut la deschidere, când Teodora Moroe, viitor vice-președinte, a prezentat grupei în care mă aflam și eu tot ce trebuie un boboc să știe despre Facultatea de Matematică și Informatică. Nu am fost nici la Dialog Deschis, nici la nu mai știu ce ieșire ci direct la interviu. Eu am mai făcut voluntariat în liceu și stiam cât de frumos e și ce mult te ajuta voluntariatul. Dar ceea ce a contribuit decisiv la aplicarea mea pentru interviul ASMI a fost, în mod clar, implicarea ASMI-ului la admitere, deschidere și mai ales la rățușcă. Dacă nu erau proiectele astea, cel mai probabil nu aș fi acum aici.
 
Care a fost momentul în care ai simțit că merită pe deplin să fii membru ASMI?
De fiecare dată când ajung acasă după un proiect și sunt extrem de obosit și tot ce îmi doresc e să dorm. Atunci simt că merită pe deplin să fii voluntar. Atunci când deși extenuat ma simt fericit. Fericit că știu că am ajutat și încă nu suficient de obosit astfel încât să nu pot să zâmbesc 🙂 .
 
Mai întâi ai ocupat funcția de Secretar General, iar apoi Președinte Informatică. Ce te-a motivat să faci acest pas?
La fel ca și precursorul și mentorul meu, Oana Stamate, am simțit că acest pas este unul firesc în dezvoltarea mea în cadrul asociației. Am simțit atunci că sunt pregătit pentru toate responsabilitatile functiei și am mai simțit susținerea oamenilor din jurul meu.
 
Ai un proiect preferat? Dacă da, care și de ce?
Ca președinte iubesc și recunosc nevoia tuturor proiectelor noastre, dar ca simplu voluntar aș putea spune că proiectul meu preferat e Târgul Educației. De ce? Pentru că reunește toți colegii voluntari din cadrul altor asociații și creează cumva un fel de competiție productivă în cadrul căreia eu mereu am simțit cum ASMI-ul se sudează și mai mult și nu numai că te face să dai tot ce ai mai bun pentru a avea cel mai frecventat stand dar și te distrezi făcând asta.
 
Care este cea mai mare provocare pe care ți-a oferit-o ASMI?
Cea mai mare provocare a fost, în mod clar, să organizez imSMART 2015 fără finanțare de la MTS. A fost o experiență din care am învățat enorm de mult, o experiență fără de care nu aș mai fi eu cel de azi.
 
Ce o să urmeze dupa ASMI? Planuiești să rămâi în sfera voluntariatului?
După ASMI urmează o cariera si am și acolo de crescut și plănuiesc să ajung cât mai sus, dar ceea ce știu cu siguranță e că am să raman pe langa ASMI și am să mai ajut și eu cum pot viitoarele generații de voluntari cu un sfat, cu un training.
 
Nu te-am întrebat, dar ai vrea să ne spui că….
Aș vrea să vă mai spun ca ASMI-ul mi-a schimbat complet viața și că n-aș putea să-mi imaginez studenția mea fară acest colectiv, această familie minunată. Ceea ce facem noi în ASMI e ceva unic, avem o adevărată cultură pe care o pasăm în mod natural de la o generație la alta, creștem, de când știu eu ASMI-ul tot crește și deși voluntariatul din România nu este într-o perioada tocmai bună noi arătăm că se poate produce o schimbare vizibila în randurile studenților noștri.

Related Articles