Vom continua astăzi seria mini-interviurilor cu Rareș Cîrligeanu, care ocupă în prezent funcția de președinte matematică. Regizor, actor, trainer, voluntar, Rareș este ocupat tot timpul. Totuși am reușit să îl prindem 5 minute pentru a îl ruga să ne răspundă la 7 întrebări, la 7 ani de ASMI!
În primul rând am vrea să știm cum a fost pentru tine primul an ca membru ASMI? Te-ai gândit la început că ASMI o să reprezinte de fapt studenția ta?
            Adevărul este că da, m-am gândit la asta. Mi-am dorit lucrul ăsta, mi-am dorit ca anii de studenție să nu rămână marcați doar de monotonul drum la facultate. Îmi doream să știu că voi face ceva care să conteze, ceva care să facă o diferență pentru cei din jurul meu. Experiența de teatru și regie din liceu m-a făcut să cunosc gustul implicării și al dedicării, aici am descoperit că pot face asta prin voluntariat.
Primul an a fost nebun. Nu exista proiect în care să nu mă implic. Am simțit că ASMI e casa mea după ce m-am intors din primul teambuilding și, după 4 zile petrecute încontinuu în preajma acestor oameni, mi-am dat seama că nu știu ce mă voi face fără ei. La Cariere mă trezeam dimineața la 6 și fugeam spre facultate ca să ajung primul. Așa mi-am dat seama că sunt în locul potrivit, că aici trebuia să fiu de la bun început.
 
Cum a fost prima dată când ai candidat pe un post? Ce ții minte de la primele alegeri?
          Desigur că toată nebunia a devenit și mai mare odată cu primele alegeri. Trebuie să fiu sincer și să recunosc că mi-am dorit de la bun început să ajung în CD. Nu pentru funcție, ci pentru ocazia de a face și mai mult, să fiu și mai implicat, să trăiesc lucrurile în miezul lor.
Aveam emoții, asta e clar, dar știu că eram hotărât să nu mă dau bătut. Chiar dacă ar fi fost să nu fi ieșit vicepreședinte, eram hotărât să continui să mă implic la fel de mult. Mi-a plăcut să fiu în fața oamenilor și să spun ce simt despre asociație și să împărtășesc aceste lucruri cu oameni care simțeau la fel.
 
Care consideri că au fost momentele “de cotitură”, cele mai importante sau remarcabile momente din timpul petrecut în asociație?
          Momentele de cotitură sunt la fiecare proiect. Niciodată nu o să fie ceva care va merge conform planului. Dar consider că partea cea mai grea a fost ca, împreună cu restul colegilor mei, să reconstruim echipa ASMI în aceasta perioadă în care voluntariatul studențesc trece printr-o criză de implicare și motivare, și să o facem mai mare și mai frumoasă decât a fost vreodată. Am reușit oare? E suficient să mă uit pe site-ul asociației, la afișele lipite prin facultate, la evenimentele noastre și la atmosfera din sediu și de pe grupurile de facebook și să îmi dau seama că da, avem o echipa frumoasă și foarte muncitoare!
 
Exista în Asociație vreo persoană care te-a influențat în alegerile tale și care a contribuit la evoluția ta?
          Trebuie să spun că persoana care m-a ajutat cel mai mult în momentele mele de început a fost Oana Stamate. A fost de-a lungul timpului ca jumătatea mea profesională ideală. Am învățat multe  de la ea și am crescut în asociație amândoi ca frații. Trebuie să o menționez și pe Andreea Nițescu, sau Deea cum o știm cu toții. De la ea am învățat cum să fiu un trainer dedicat.
 
Ce impact a avut activitatea de voluntar asupra dezvoltării tale personale? În ce măsură te-a ajutat ASMI?
          Voi spune doar atât: în acești 3 ani simt că am crescut mai mult decât aș fi putut să îmi imaginez vreodată. Am învățat  lucruri de la cum să lucrez într-o echipă până la a reprezenta acea echipă și a avea responsabilități juridice, legale. E un pas pe care nu știam că îl voi face așa repede.
 
Încotro crezi că se îndreaptă ASMI în momentul actual?
          Când mă uit la ASMI văd un lucru: viitor. Ce pot să zic că e sigur e că ASMI-ul nu stă într-un om, doi, trei…ASMI e o idee. ASMI este dorința unor oameni de a-i ajuta pe alți oameni. Poate vor fi momente mai grele, poate vor fi momente cu mult mai bune, dar ASMI va rămâne în facultate și va continua să schimbe viața studenților.
 
Nu te-am întrebat, dar ai vrea să ne spui că….
          Vreau să spun că sunt mândru că ocup funcția de președinte al acestei asociații și vreau să fac promisiunea că în următorul an de mandat voi continua să reprezint această familie cu aceeași pasiune și mândrie.

Related Articles