Cu toții am trecut prin emoțiile examenului de admitere. Tocmai de aceea voluntarii ASMI au venit anul acesta în sprijinul viitorilor studenți.
Voluntarii au fost prezenți atât pe holurile facultății, cât și în amfiteatrele în care s-au susținut probele de admitere. Aceștia au oferit informații și au răspuns la toate întrebările candidaților, au îndrumat părinții și au ajutat, împreună cu profesorii, la supravegherea din timpul examenelor.
O persoană care trăiește toate momentele din cadrul unui proiect la o altă intensitate este Project Managerul acelui proiect. De aceea l-am rugat pe Andrei Zugravu, unul dintre cei doi Project Manageri de la Admitere, să ne spună câteva cuvinte despre această experiență:
“Fiind PM la Admitere, a fost foarte multă treabă de făcut, în special pentru că voiam să iasă un succes. A trebuit să-mi înfrunt temerile, să iau poziția unui lider și să conduc o echipă uriașă de oameni, toți având așteptări de la mine. Am încercat să fiu cât mai implicat, întrucât nu e de ajuns doar să dai niște ordine, ci și să te alături voluntarilor tăi și să lucrați cot la cot. Mai tot timpul făceam navetă între secretariat, decanat, săli de înscriere și holul principal, încercând să mă asigur că totul este bine și să ajut acolo unde este nevoie. Dacă nu, mă alaturăm voluntarilor din săli. În zilele de examen a fost mai ușor, mai ales pentru că deja cunoșteam toți voluntarii.
Am învățat foarte multe că PM la Admitere, în principal că deși ești ales lider, uneori trebuie să asculți ce au de spus și ceilalți, pentru că pot veni cu idei foarte bune. În plus, mereu te poți bază pe un voluntar să te ajute. Nu am întâlnit excepția de la această regulă până acum.
Cel mai frumos lucru cu care am rămas după admitere au fost legăturile întemeiate cu ceilalți voluntari. Inevitabil, fiind nevoit să vorbesc cu toată lumea să mă asigur că sunt bine, am apucat să îi cunosc pe foarte mulți dintre ei mai bine și am avut plăcută surpriză să observ că voluntarii de la admitere s-au simțit foarte bine între ei și unii au mai păstrat legătură după.
Într-adevăr, prin toată aglomerația de la admitere, prin muncă depusă și prin dormitul într-o măsură foarte mică, este o experiență unică pe care o recomand celor care se gândesc să fie PM la Admitere.”
Chris Arina Bădără ne vorbește și ea despre provocările pe care le-a întâmpinat în calitate de Project Manager al acestui proiect: “Un proiect fără părți rele nu există, consider că sunt acolo să învățăm din ele. Părțile rele de la Admitere m-au învățat că majoritatea caracteristicilor pe care trebuie să le ai ca Project Manager nu corespundeau cu caracteristicile mele. Altfel spus, mi-am dat seama că PM nu e de mine.
Fără doar și poate mi-ar fi fost mult mai greu fără ajutorul celuilalt PM sau al voluntarilor care au demonstrat că până și în cele mai stresante momente ASMI găsește întotdeauna noi metode de a lucra nu numai eficient, dar și cu zâmbetul pe buze. Adevărul e că fără munca voluntarilor ar fi ieșit o mare varză. Pentru că asta înseamnă un proiect- echipa. ”
 
 
.28461313_1717532854952869_292558603_o 28459290_1717532821619539_454213446_n